понеделник, 25. октомври 2021. Вести денес: 31
home Вести

Мизрахи во посета на Центрите за социјална работа во западна Македонија

Мизрахи во посета на Центрите за социјална работа во западна Македонија

Денеска бев во работна посета на Центрите за социјална работа во Тетово и во Гостивар каде што остварив средба со Дарко Обалиќ, директор на центарот во Тетово и во ЦСР Гостивар со директорката Нада Величковска.

Мојата заложба и интерес се условите во коишто работат центрите и начинот на работа со странките кои бараат услуги од нив. При тоа, потенцирав дека прва и основна цел на центрите е од тука да излезат задоволни странки посебно затоа што станува збор за лица кои се најчесто во некаков ризик или, пак лица коишто имаат потреба од подадена рака од државата од одреден момент во нивниот живот.

Од разговорите ги слушнав проблемите и предизвиците со кои се соочуваат вработените во овие центри. Тие се детектирани и верувам дека сѐ што е во моја моќ и во рамки на законите ќе биде преземено за вработените да добијат подобри услови за работа бидејќи ако се тие задоволни и странките ќе бидат задоволни од нивните услуги.

Вработените во центрите се линкот помеѓу ранливите категории на граѓани и државата којашто треба да ги слушне нивните проблеми за потоа да дизајнира политики прилагодени на потребите на лицата во социјален ризик, напиша на Фејсбук техничкиот министер во министерството за труд и социјална политика Рашела Мизрахи.

 

Локални избори 2021