сабота, 15. август 2020. Вести денес: 0
home Вести

Мизрахи со моќна порака

Мизрахи со моќна порака

Како тоа мислиш ја нема Македонија, а Вардар зататнел од Вруток до вливот и како ветер пролетен ја разбудил македонштината во луѓето!

Како тоа мислиш ја нема Македонија, а Шара е светилник што бдее над полуостровот, како гајрет за сите што обесправено почувствувале темнина!

Па зарем во оваа наша заедничка Македонија има повеќе од една историја, едно заедничко знаме, па да треба симболично да ги врзуваме, па има ли две сонца или само едно е.

Оваа победа е во големината на срцето на Македонија!

#ИсправиСеМакедонијо
#ОдбериОбнова

Коронавирус