вторник, 1. декември 2020. Вести денес: 203
home Вести

Мизрахи: Ситуацијата во Центарот за социјални работи во Кичево е алармантна

Мизрахи: Ситуацијата во Центарот за социјални работи во Кичево е алармантна

Ситуацијата во Центарот за социјални работи во Кичево е алармантна бидејќи воведувањето на ,,case management’’ – работа на случај за вработените е целосна промена и според нив ќе биде тешко за реализација и имплементација.
Обуките не биле извршени во таа насока т.е. спојување на права и услуги туку спојување на посебните категории поединечно.
Нашата цел е задоволни граѓани и задоволни вработени!, порача министерката за труд и социјална работа Рашела Мизрахи.

Коронавирус