сабота, 15. август 2020. Вести денес: 60
home Вести

Мизрахи од Чаир со моќен говор: Зад огромната историска победа ќе стоиме заедно

Мизрахи од Чаир со моќен говор: Зад огромната историска победа ќе стоиме заедно

Има ли поубав пример за изгрејсонцето што го повикуваме во нашата Татковина од оваа глетка денес овде. Од срцето на старо Скопје.

Овде во Чаир, под Калето, ја чувствувам душата на Македонија, едно срце за една Татковина, гледам црква и џамија, гледам вредни луѓе, домаќини и еснафи, гледам еден народ, едно сонце, една душа, една судбина…

Зад огромната историска победа ќе стоиме заедно. Чаир! ЧАИР СТОИ СО МАКЕДОНИЈА ЗА МАКЕДОНИЈА!!!

Оваа победа е во големината на срцето на Македонија! Во моќта на гласот на секој од нас!

Коронавирус