петок, 29. јули 2022. Вести денес: 17
home Вести

Мизрахи: Израел има право да ги брани своите граѓани

Мизрахи: Израел има право да ги брани своите граѓани

Како КОВИД да не донесе доволно тага и смрт!

Хамас *кој е прогласен за терористичка организација и од ЕУ како и САД* испали повеќе од 1000 ракети на Израелски цивили. Израел има право да ги брани своите граѓани.
Искрено жалам за загубените животи и трагедиите со кои се соочуваат и двете страни. Останувам во надеж на брзо и мирно решавање на состојбите и овозможување на дијалог и достоинствено решение прифатливо за сите страни во конфликтот.

#ОбединетиПротивТероризам

As if COVID did not bring enough sorrow and death. Hamas *which is recognised by the EU and the US as a terrorist organisation* fired more than 1,000 rockets at Israely civilians. Israel has the right to defend its citizens. I sincerely regret the lost lives and the tragedies that both sides are facing. I remain in the hope of a quick and peaceful resolution of the situation and the provision of dialogue that will result with a solution acceptable to all parties to the conflict.

#UnitedAgainstTerrorim

Коронавирус