четврток, 8. декември 2022. Вести денес: 0
home Вести

Митовски: Рекетот беше тема на годината , правосудниот систем падна на испитот

Митовски: Рекетот беше тема на годината , правосудниот систем падна на испитот

Рекетот на Катица Јанева, Боки на Кики, Фрики и останатите беше тема на годината според мене бидејќи предизвика предвремени парламентарни избори.

Предизвика и големи поместувања и во секој аспект на општественото живеење особено во правосудниот систем кој што го падна овој испит мора да кажам го падна испитот од аспект на тоа што ниту Боки го слушнавме како и од каде ги добивал нарачките командите кој го предупредувал дека е отворена истрага иако во исказите кои што беа објавени ги објавив јас и други колеги јасно стоеше дека Боки добивал предупредувања од премиерот од некои други високи функционери дека е отворена истрага да се пазат и да престанат.

Имаше и една порака која не сум сигурен дали беше објавена инкогнито по социјалните мрежи во која што еден највисок функционер во владата на Р.Македонија на Боки му испраќа СМС во која што му вели многу друже си ги одрал не си требал толку. Тоа значи дека за тој криминал се знаело многу порано кажа новинарот и главен уредник на порталот “Инфомакс,, Митовски во емисијата “Заспиј ако Можеш,,.

Qatar 2022