недела, 28. февруари 2021. Вести денес: 84
home Вести

Митовска: Владата не направи ниту една вистинска реформа во системот на социјална заштита

Митовска: Владата не направи ниту една вистинска реформа во системот на социјална заштита

Слаѓана Митовска пратеничка од ВМРО ДПМНЕ на собраниската седница кажа дека системот на социјална заштита не претрпел ниту една вистинска реформа со која ќе се подобри животот на корисниците на социјални парични давања.

Таа додаде дека владата освен празни ветувања не придонесла ништо за корисниците на социјална парична помош а и на другите видови на материјални примања и дека овие корисници немаат почувствувано реално зголемување ниту зголемување на нивниот животен стандард.

Коронавирус