четврток, 27. февруари 2020. Вести денес: 53
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

Митовска: Сите пари кои беа наменети за капитални проекти се трошат непродуктивно

Митовска: Сите пари кои беа наменети за капитални проекти се трошат непродуктивно

На денешната собраниска седница имаше обраќање пратеничката од редовите на ВМРО-ДПМНЕ Слаѓана Митовска. Таа кажа дека искуството за овие две години е оти сите пари на претходната влада кои биле обезбедени за капитални проекти, истите биле пренаменети и се трошеле непродуктивно или биле пренаменети за социјални трансфери.

Митовска исто така потенцираше дека владата не успеала да ги изменаџира средствата и да ги помири тековните трошоци за плати и социјални трансфери и затоа ги пренаменила парите од капиталните инвестиции за овие намени.