понеделник, 27. март 2023. Вести денес: 108
home Вести

Митева до Кузеска: Кој зборуваше дека јазикот кој што го зборуваат во Струмица и Петрич е ист, мојот претседател Христијан Мицкоски или вашиот претседател Заев

Митева до Кузеска: Кој зборуваше дека јазикот кој што го зборуваат во Струмица и Петрич е ист, мојот претседател Христијан Мицкоски или вашиот претседател Заев

„Кој зборуваше дека јазикот кој што го зборуваат во Струмица и Петрич е ист. Мојот претседател Христијан Мицкоски или вашиот претседател“, ја запраша Марија Митева, портпаролка на ВМРО-ДПМНЕ Богданка Кузеска во емисијата „Само вистина“.

Митева додаде дека договорот со Бугарија е на штетат на Македонија. Овој договор кој што го склучи Заев со Бугарија го загрозува македонскиот идентитет и македонскиот јазик.

„Мора да имате морална одговорност пред граѓаните и тоа што го зборувате да го понесете на вашите плеќи и да си понесете одговорност за лошите и катастрофалните политики. Се додека не го правите тоа ќе имате луѓе кои што од спротивната страна ќе ви ја кажуваат вистината во очи и ќе ве навраќаат на сите минати чекори“, рече Митева на Кузеска.

Митева потсети дека во 2018-тата година пред да се потпише договорот со Бугарија, ВМРО-ДПМНЕ упати точно три точки на собраниската комисија кои што требаа да бидат внимателно дефинирани во договорот.

loading...