четврток, 13. август 2020. Вести денес: 102
Во живо

Прес-конференција на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски

home Вести

Мисајловски: Здравстениот систем ќе го обновиме

Мисајловски: Здравстениот систем ќе го обновиме

Во моментов сум во Ѓорче Петров. Заедно со кандидатот за пратеник во ИЕ2 Бојан Стојаноски, остваривме средба со др. Ристо Симеонов. Поразговаравме за актуелните случувања околу здравствената криза, како и за политичките случувања.

Др. Симеонов вели дека актуелната власт нема обрнато внимание на здравствениот систем, ниту пак се случиле поголеми реформи. Тврди дека на здравството му се потребни големи промени кои ќе го издигнат на едно повисоко ниво, својствено за една стабилна држава.

Токму поради тоа се обврзуваме на обнова на здравствениот систем. Наша должност е да обезбедиме подобро јавно здравје за граѓаните.

#ОбноватаПобедува

Коронавирус