понеделник, 20. септември 2021. Вести денес: 108
home Вести

Мисајловски: Вистината излезе на виделина, Заев си договарал да биде деспот на Македонија

Мисајловски: Вистината излезе на виделина, Заев си договарал да биде деспот на Македонија

Денеска имавме убава можност да бидеме тука во Ѓорче Петров да разговараме со граѓаните да продолжиме со нашиот проект, нашиот концепт, а тоа е „Обнова на Македонија“.

Разговараме за она што ние го нудиме во новата програма, дел од проектите да ги спомнеме, но и секако се разбира да разговараме со граѓаните и да ги слушнеме нивните маки, нивните критики но и нивните очекувања за наредниот период.

ВМРО-ДПМНЕ е македонска партија и ние тоа гордо го кажуваме, ние не сме како Зоран Заев и неговата партија да се срамиме да кажеме дека сме македонска партија.
Во ВМРО-ДПМНЕ вратата е отворена за сите. Ние ќе се избориме за македонскиот интерес, ние ќе се бориме за македонштината. Ние сме ВМРО-ДПМНЕ, ние сме брендот за проекти, ние сме брендот за економија, ние сме оние што ќе ја донесеме обновата на Македонија.

Затоа овие средби ни даваат енергија, ни даваат стимул да продолжиме по нашиот пат. Она е тој патот со граѓаните заедно да успееме на 12-ти април да победиме сите заеднички и почне навистина обнова на Македонија.

Можевме денеска да слушнеме како Зоран Заев си договара пресуди, си договара обвиненија, си договарал да биде деспот во оваа држава. Насекаде да договара свои потреби само со една цел за да он да биде деспотот во Македонија и да направи хаос во општеството.

Граѓаните тоа не смеат да го дозволат, затоа како што сите велат вистината мора да излезе, вистината веќе секој граѓанин ја знае. Затоа ние од тука од Ѓорче Петров може слободно да кажеме и да го повикаме македонскиот народ да ја даде поддршката на ВМРО-ДПМНЕ за да започне обнова на Македонија. Бидејќи македонскиот народ тоа го очекува и тоа му треба.

Коронавирус