недела, 28. ноември 2021. Вести денес: 0
home Вести

Министерството за здравство и синдикатот ќе потпишат спогодба за платите во здравството

Министерството за здравство и синдикатот ќе потпишат спогодба за платите во здравството

Министерот за здравство Венко Филипче и претседателот на Самостојниот синдикат за здравство, фармација и социјална заштита, Љубиша Каранфиловски, денеска во Владата ќе потпишат Спогодба за утврдување на најниската плата за најнизок степен на сложеност и за начинот на пресметување и исплата на платите во здравствената дејност.

На потпишувањето на спогодбата ќе присуствува и премиерот Зоран Заев.

Коронавирус