недела, 24. октомври 2021. Вести денес: 31
home Вести

Министерството за култура поддржува манифестација, чиј плакат е напишан само на албански и на англиски јазик!

Министерството за култура поддржува манифестација, чиј плакат е напишан само на албански и на англиски јазик!

ИНАКУ, МНОГУ САКАМ ПОЕЗИЈА, АМА НЕ ВАКА ВО СОПСТВЕНА ЗЕМЈА! (Национал-шовинизам… а, што беше тоа?!), пишува професорката Елка Јачева-Улчар на Фејсбук

Сред унитарна Македонија во моментов во Тетово се одвива меѓународна поетска манифестација, чиј плакат е напишан само на албански јазик и на англиски јазик. Според чиј Устав – прашувам? П.С. Како што може да се види од плакатот, манифестацијава е поддржана на прво место со сресдтва од Министерството за култура на Македонија.
Мислам, аплауз!, напиша Улчар на Фејсбук.

Локални избори 2021