четврток, 2. декември 2021. Вести денес: 186
home Вести

Министерство за здравство: Да не се патува кон Белгија!

Министерство за здравство: Да не се патува кон Белгија!

Откако денеска беше пријавен првиот смртен случај на корона вирус во Белгија, Министерството за здравство на Македонија со нови мерки за патување кон оваа земја.

„ИЗВЕСТУВАЊЕ: Заради состојбата со COVID-19, согласно препораките од релевантните домашни и меѓународни здравствени институции, препорачуваме нашите граѓани непотребно да не патуваат во Белгија“, порачаа од МЗ.

Коронавирус