сабота, 24. октомври 2020. Вести денес: 92
home Вести

Министерот за правда не знае колку затвори има во Македонија

Министерот за правда не знае колку затвори има во Македонија

Министерот за правда Бојан Маричиќ не знае колку затвори има во Република Македонија, а ниту пак колку лица се лишани од слобода.

Во вечерашната дебата во емисијата Анализа на телевизија 24, претседателот на правната комисија на ВМРО-ДПМНЕ Тони Менкиноски, го праша министерот за правда Бојан Маричиќ дали знае колку затвори има во Македонија.

-Господине Маричиќ знаете ли колку затвори има во Македонија, праша Менкиноски.

На ова Маричиќ одговори само со доволно.

-Доволно за да ги смести сите криминалци, вели Маричиќ.

При што Менкиноски побара од Маричиќ јавно да одговори колку затвори има во Македонија, но Маричиќ се бранеше дека тоа е работа на Управата за извршување на санкции.

-Имате министер за правда кој не знае колку затвори има, а тоа е во делокругот на неговата работа. А знаете колку лица лишани од слобода има, дали знаете, го праша Менкиноски.

-Тоа е работа на Управата за извршување на санкции, се бранеше Маричиќ.

-Како да разговараме за сериозни работи кога министерот не знае колку затвори има, порача Менкиноски

Коронавирус