среда, 18. мај 2022. Вести денес: 183
home Вести

Министерката Апостолска збунета од инвестицискиот бум: Колку нови инвестиции има во земјава?

Министерката Апостолска збунета од инвестицискиот бум: Колку нови инвестиции има во земјава?

Политиката за привлекување на странски инвестиции на Владата дава резултат во општина Илинден. Таму беше отворена фабриката на австриската компанија „Текспорт“. Станува збор за погон во кој ќе се произведува противпожарна опрема за пожарникарите. Инвестицијата отвора работа за 220 луѓе, за подоцна да вработи и нови 140 работници.

Телевизија Алфа беше единствениот медиум кој беше присутен на пуштањето во употреба на новата фабрика. Таму беше и министерката за странски инвестици Зорица Апостолска, која даде интервју за тековните активности, но и колку странски инвеститори влегле во Македонија.

Погледнете го разговорот на министерката за „инвестицискиот бум“.

Најнови вести

Коронавирус