вторник, 2. март 2021. Вести денес: 100
home Вести

Милошоски: За „делата“ на ЗЗ, Вице и Георгиев казната е најмалку 5 години затвор

Милошоски: За „делата“ на ЗЗ, Вице и Георгиев казната е најмалку 5 години затвор

За објавениот текст во „Ла верита“, пратеникот Антонио Милошоски напиша на својот фејсбук профил:

Корисна лектира од Кривичниот законик за Зета Зета, Вице Фратело и Зоран Георгиев (сопругот на судијката Лорета Георгиева, која со ургенции на ЗЗ стана член на Судскиот Совет):

“Тој што на лице со избирачко право му нуди, дава или ветува подарок или друга корист, со намера да го придобие да го врши, да не го врши или како да го врши избирачкото право, ќе се казни со затвор од најмалку пет години“
(чл. 162 од Кривичен закон)

Најнови вести

Коронавирус