среда, 20. јануари 2021. Вести денес: 112
home Вести

Милошоски: ВМРО-ДПМНЕ ја водеше кампањата за претседателски избори со доброволни прилози

Милошоски: ВМРО-ДПМНЕ ја водеше кампањата за претседателски избори со доброволни прилози

Во „Отвореното студио“ на ТВ Алфа Антонијо Милошоски, пратеник од редовите на пратеничката група предводена од ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“ посочи дека ВМРО-ДПМНЕ оствари доста добар резултат.

Тоа што на хартија и по статистика и закон е соопштено и следува во пракса за жал не е така. Односно она што и следуваше на ВМРО-ДПМНЕ врз основа на претходните изборни резултати како средства според законот кој што треба да бидат исплатени на политичките партии кои што добиле поголем број на гласови, иако беше дадено како ветување од страна на премиерот на владата дека ќе биде исполнето како буџетска обврска за време на претседателските избори и пред изборите не беше исполнето. Така што ВМРО-ДПМНЕ ја водеше кампањата и кандидатот на опозицијата со доброволни прилози, она што можевме да го направиме како партија од свои сопствени ресурси, појасни Милошоски.

Милошоски додаде дека неисполнувањето на ветувањето на Заев е идејата на владата ВМРО-ДПМНЕ да настапи хендикепирана со помал капацитет за водење на кампања, знаејќи дека тие средства се прилично важни за настап и водење на кампања.

И покрај тоа направивме добар за нас добар резултат, нагласи Милошоски.

Коронавирус