петок, 5. јуни 2020. Вести денес: 60
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

Милошоски: Венецијанската комисија не е самопослуга од која си одбирате само тоа што ви се допаѓа

Милошоски: Венецијанската комисија не е самопослуга од која си одбирате само тоа што ви се допаѓа

Антонио Милошоски во емисијата „Патот кон“ на телевизија „Алсат“ рече дека „Венецијанската комисија не е самопослуга од која си одбирате само тоа што ви се допаѓа“.

-Потценувачки е што владата се однесува кон Венецијанската комисија како кон самопослуга, од која одбирате што ви се допаѓа, а ги отфрлат препораките што не ви се допаѓаат. Особено што во извештајот на Венецијанската комисија се укажува дека законот за јазици е нефункционален и ќе влијае штетно на правосудниот систем и неговата неефикасност. Ова е една правна шлаканица од Венецијанската комисија за македонската влада, истакна Милошоски.

Коронавирус