петок, 29. јули 2022. Вести денес: 129
home Вести

Милошоски: Наместо од македонските министри, јавноста за новиот развој на настаните со Бугарија дознава од нивната министерка

Милошоски: Наместо од македонските министри, јавноста за новиот развој на настаните со Бугарија дознава од нивната министерка

Во согласност со член 185 на Деловникот на Собранието на Република Македонија, како согласно членот 6 од Законот за надворешни работи како матично тело за надворешна политика на Собранието предлог заклучокот би бил да се усвои резолуција која што ќе го осуди без основачкиот меморандум усвоен од страна на Бугарија како историски рафронизам спротивен на европските вредности и самовидноста на македонскиот народ како дел од европската културна заедница и како основна вредност за европски интерграции, ова како предлог денеска пратеникот Антонијо Милошоски сакаше да го даде на усвојување денес, доколку се одважеа да бидат присутни министерот Бујар Османи, Никола Димитров и пратениците од СДСМ и ДУИ.

-Очигледно Македонија е доведена во ситуација за, најновиот развој на настаните, нашите медиуми и пратениците во собранието да добиваат почесни информации од министерката за надворешни работи на Бугарија од колку од министрите кои ги гласало ова собрание што е голем недостаток во функционирањето на демократскиот систем на земјата, вели Милошоски.

Коронавирус