среда, 8. декември 2021. Вести денес: 0
home Вести

Милошоски: Мерки против коронавирусот веднаш

Милошоски: Мерки против коронавирусот веднаш

Владата на Австрија донесе забрана за влез на сите патници од Италија кои не поседуваат здравствени уверенија и ги забрани и сите настани кои се одржуваат во затворени простории, а на кои има повеќе од 100 учесници!

Сметам дека владата, со стручен тим на специјалисти, мора да превземе ефикасни мерки:

– Распуст за децата од предучилишна и училишна возраст

– Времена забрана за влез на лица од Италија и др.кризни зони

– Ограничување на прегледите кои не се итни со цел да се растеретат дел од лекарите и болниците, како и да се заштитат пациентите и медицинските лица

Ова на својот Фејсбук профил го напиша, Антонио Милошоски, од ВМРО-ДПМНЕ.

Најнови вести

Коронавирус