четврток, 9. февруари 2023. Вести денес: 0
АКТУЕЛНО

Огромен број човечки жртви во земјотресот, Турција поместена за три метри

home Вести

Миланов: Уставниот поредок не е нарушен, и пред и по 27-ми април сме парламентарна демократија

Миланов: Уставниот поредок не е нарушен, и пред и по 27-ми април сме парламентарна демократија

Адвокатот Еленко Миланов на денешните завршни зборови во случајот „27 април“ истакна дека е бесмислно што обвинтелството тврди дека е нарушен уставниот поредок, но не и дека е нарушена безбедноста на земјата што никаде не се споменува.

-Обвинителството сака да го увери судот дека бил нарушен уставниот поредок на земјата. Уставниот поредок на земјата и пред и после 27 април е парламентарна демократија. Нема никаков навод дека тоа тоа е променето. Ниту еден услов не е исполнет дека обвинетите го сториле кривичното дело за кое се теретат. Трајко Вељановски немал никаква комуникација со Владимир Атанасовски и Никола Бошковски. Исто така Вељановски и Јанакиески немале никаква комуникација во критичниот период. Немало комуникација, тоа е јасно. И сега тие треба да бидете убедени дека постои некаков план, праша Миланов .

Најнови вести