четврток, 26. јануари 2023. Вести денес: 185
home Вести

МИЛА МОЛИ ЗА ПОМОШ: Треба да замине на операција, а собрано е само половина од потребната сума

МИЛА МОЛИ ЗА ПОМОШ: Треба да замине на операција, а собрано е само половина од потребната сума

Малата Мила има само 15 месеци и боледува од дистрофија(оштетување) на мозокот.

Потребна е итна операција во Кина на која треба да замине во месец мај. Операцијата чини 25.000 евра.

До сега е собрано половина од потребната сума. До крајот на месецот имаме уште само пет дена.

Дали можеме за пет дена да ја собереме целата сума и да и помогнеме на Мила и да и дадеме шанса за подобар живот и безгрижно детство?

Поради огромните трошоци за операцијата и постопреативните третмани, родителите на Мила апелираат до сите хумани луѓе да им помогнат со донации во рамките на сопствените можности, со што ќе помогнат овој млад живот да добие шанса за подобро и весело детство.

 

ТЕЛЕФОНИ ЗА ДОНАЦИИ

VIP 143 461 TELEKOM 070 143 153

 

ДОНАЦИСКА СМЕТКА

МИЛА ДИМОСКА

530500021204351

OHRIDSKA BANKA

 

ЗА ДОНАЦИИ ОД СТРАНСТВО

MILA DIMOSKA

str.Bogomilska 53, 6000 Ohrid, Macedonia

OHRIDSKA BANKA A.D. Skopje

IBAN CODE: MK07530280005506949

SWIFT: OHRIDMK22

Доколку не сте во можност да донирате – споделете, можеби вашите пријатели ќе можат да донираат.

Најнови вести