недела, 28. мај 2023. Вести денес: 68
home Вести

„Мијалков одработува и е во скутот на Заев со цел да се спаси од сомнежите за криминал против него, судиите забораваат да закажат рочиште кога тој е во прашање“

„Мијалков одработува и е во скутот на Заев со цел да се спаси од сомнежите за криминал против него, судиите забораваат да закажат рочиште кога тој е во прашање“

Тој човек е исклучен од партијата долго време, сега се обидува да направи нешто и мислам неуспешно ќе биде тоа. Иако до мене стигнуваат шпекулации како ќе влезел во партијата, но мислам дека сепак тоа е само во дел од шпекулациите, рече лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на гостувањето на телевизија Алфа на гостувањето на емисијата „Што не е јасно“ говорејќи за активностите на сашо Мијалков кој е излезен од ВМРО-ДПМНЕ.

Според Мицкокси станува збор за одработување за Заев.

-Следите дека судиите забораваат да закажат рочиште кога тој е во прашање, но мислам дека тоа се луѓе кои се во скутот на Заеви. Ако не соработуваа знаат како ќе завршат. Мијалков одработува и е во скутот на Заев со цел да се спаси од сомнежите за криминал против него, судиите забораваат да закажат рочиште кога тој е во прашање, кажа Мицкоски.