вторник, 19. јануари 2021. Вести денес: 101
home Вести

Мијалков излегува од затвор- Апелација одлучи да оди во куќен притвор

Мијалков излегува од затвор- Апелација одлучи да оди во куќен притвор

Мијалков набрзо ќе излезе од истражниот затвор „Скопје“ и ќе оди во домашен притвор. Ова следува по денешната одлука на Апелацискиот суд, кој реши да ја прифати жалбата на Мијалков и да му ја укине мерката притвор.

-По повод жалбата и по службена должност заради правилна примена на Законот спрема обвинетиот С. М. определи куќен притвор со траење до правосилноста на пресудата КОК.бр.62/17 од 08.03.2019 година, а најдолго 60 дена сметано од 08.03.2019 година, пишува во соопштението на Апелација.

Коронавирус