среда, 19. јануари 2022. Вести денес: 0
home Вести

Мигранти од Авганистан и Непал повторно влегуваат во Македонија (ФОТО)

Мигранти од Авганистан и Непал повторно влегуваат во Македонија (ФОТО)

Групи од по десетина мигранти секојдневно влегуваат во Македонија. Најголем дел од мигрантите кои протестираат на босанско-хратската граница во обид да влезат во ЕУ се дојдени изминатиот период преку земјава, односно преку грчко-македонската граница.

Рутата преку која влегуваат е речиси идентична како во 2015 година, а тоа е котата 59 на границата и реонот на Сува Река кај Гевгелија. Оттаму дел од мигрантите продлолжуваат пеш по долината на Вардар и од Скопје одат кон Табановце.

Целата вест прочитајте ја на: www.pressingtv.mk

Коронавирус