сабота, 21. мај 2022. Вести денес: 83
home Вести

Мицкоски: Во нашата кампања им се обраќаме на сите граѓани на Македонија

Мицкоски: Во нашата кампања им се обраќаме на сите граѓани на Македонија

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски при гостувањето на емисијата „200“ истакна дека во кампањата, ВМРО-ДПМНЕ се обраќа на сите граѓани на државата.

-Апсолутно не таргетираме само македонски гласови, ниту пак имаме намера да таргетираме само македонски гласачи. Но, се разбира дека ние во нашата кампања им се обраќаме на сите граѓани во државата, без разлика на нивната етничка припадност, појасни Мицкоски.

Мицкоски посочи дека има многу пријатели Албанци, Турци, Роми кои немаат чувство дека ВМРО-ДПМНЕ само води кампања за Македонците.

-Водиме една кампања која значи критика на политичка реалност во Македонија, но истовремено позитивна кампања од страна на предлогот на опозицијата, а тоа е иден претседател во случајот професорката Гордана Силјановска Давкова, истакна Мицкоски.

Коронавирус