понеделник, 23. мај 2022. Вести денес: 122
home Вести

Мицкоски: Се уште немаме Клинички центар поради ситни политикански игри, лош пример кој не треба да се следи

Мицкоски: Се уште немаме Клинички центар поради ситни политикански игри, лош пример кој не треба да се следи

-Консензус е потребен и кога станува збор за образование и за здравствто но не само за тоа и за многу други работи.

На политичка дебата ако го сведеме тоа зошто нема консензус, па има консензус нема да дојдеме никогаш до одговорот на тоа прашање, треба да го покажаме тоа на дело.Претходната влада на ВМРО-ДПМНЕ одлучила да изгради клинички центар кој ќе чини одредена сума на пари, тие пари ги обезбедила од Европската банка за обнова и развој направле проект и така натаму и почнал тој проект да зажувнува. Доаѓа друва влада вели ова не чини, ова не е добро , ние ќе го поништиме тој тендер, ќе платиме казна за тиа средства кој што ги земала претходната влада и ние сега ќе правиме нов клинички центар на друга локација во Визбегово и тоа трае дена година.После година и поливина викаат дека одлучија дека тука нема да прават, ќе прават накај Ѓорче Петров, истакна претсетдателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во своето гостување во телевизија 24 во врска со тоа како се справува оваа влада на СДСМ во врска со корона висрусот.

Мицкоски во своето гостување посочи дека ВМРО-ДПМНЕ со програмата со која што планираше да излезе на предвремените парламенарни избори имаше поинаков пристап од аспект на здравството и ценеше дека тие пари кои што се предвидода за тој клинички центар од 500 милиони евра ценеше дека се фрлени пари.

Во врска со ово Мицкоски порача дека ВМРО-ДПМНЕ мисли дека дека не треба да се инвестира во тули , туку треба да инвестираме во човечкиот капитал.

– Ние сметавме дека можеме да го направиме најскапиот и најсовршениот и најубавиот клинички центар на светот ако нема кој да работи во него залудно сме ги вложиле тие пари и затоа ние имавме поинаков пристап од аспектн на здравствените политики, додаде Мицкоски.

Коронавирус