вторник, 25. јануари 2022. Вести денес: 1
home Вести

Мицкоски оствари средба со европратениците Вајгл, Кукан и Флекејштајн

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Мицкоски ги запозна своите соговорници со случаите на политички терор спроведуван од власта, посочувајќи дека тоа го отежнува севкупниот абиент на функционирање на државата и го прави невозможен активниот политички дијалог.
Мицкоски оствари средба со европратениците Вајгл, Кукан и Флекејштајн

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски денес заедно со потпретседателот Александар Николоски и членот на Извршниот Комитет, Драган Данев оствари средба со европратениците Иво Вајгл, Едуард Кукан и Кнут Флекејштајн.

На средбата се разговараше за актуелните состојби, за застојот со европските интеграции и предизвиците на државата на општетсвен и политички план.

-Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Мицкоски посочи дека има целосен застој во поглед на европските интеграции и исклучително низок степен на реализација на владиниот план 3-6-9 што се должи на недоволната посветеност и манифестирањето на неспособност на владата да менаџира со процесите, информираат од партијата.

-Заложбите за интеграција на владата се само декларативни, но не и суштински и остануваат мртво слово на хартија. СДСМ ја има одговорноста 9 месеци да управува со државата а нема ниту еден крупен чекор или реформа која е не доближи до целта за отпочнување на преговори со Европската Унија, истакна Мицкоски.

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Мицкоски ги запозна своите соговорници со случаите на политички терор спроведуван од власта, посочувајќи дека тоа го отежнува севкупниот абиент на функционирање на државата и го прави невозможен активниот политички дијалог.

-Мицкоски зборуваше и за катастрофалната економска состојба и неуспешните економски политики кои негативино се одразуваат врз стандардот на граѓаните. Во однос на спорот за името ВМРО-ДПМНЕ на средбата ги повтори позициите на партијата кои се јавни и претходно познати. Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Мицкоски изрази благодарност за ангажманот на тројцата пратеници и нивните заложби за откочување на процесот на евроинтеграциите што преставува стратешка заложба на партијата, информираат од ВМРО-ДПМНЕ.

Коронавирус