недела, 2. октомври 2022. Вести денес: 34
home Вести

Мицкоски на средба со претседателот на Меѓународниот Републикански Институт

Мицкоски на средба со претседателот на Меѓународниот Републикански Институт

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во рамките на неговата посета на Вашингтон се сретна со претседателот на Меѓународниот Репубилкански Институт, Даниел Твининг, кој на средбата беше придружуван од Регионалниот Директор за Европа, Јан Ерик Суротчак.

На средбата соговорниците се осврнаа на билатералните односи помеѓу Република Македонија и САД и взаемно се согласија дека е потребно понатамошно развивање на истите.

Мицкоски и Твининг разговараа за загрижувачките трендови во Република Македонија поврзани со владеењето на правото и правната држава. Мицкоски го информираше Твининг за злоупотребите на институциите од страна на владејачката структура.

Во рамките на разговорите посебен фокус се стави на соработката помеѓу ВМРО-ДПМНЕ и Меѓународниот Републикански Институт во процесот на програмска соработка со цел зацврстување на капацитетите на ВМРО-ДПМНЕ и развојот на демократските процеси во Република Македонија.

Најнови вести

Коронавирус