среда, 18. мај 2022. Вести денес: 187
home Вести

Мицкоски: Блеска само маката на луѓето

Мицкоски: Блеска само маката на луѓето

Луѓето се толку разочарани, што дури и се закануваат со радикални чекори, а тоа е воопшто да не ги посадат нивите и полињата истите да останат непосадени, рече Мицкоски во вестите на Алфа.

-Јас би заклучил на крај од оваа средба, дека ВМРО-ДПМНЕ е заедно со земјоделците и нивни маки  и ВМРО-ДПМНЕ секогаш ќе ја поддржува земјоделската политика, како што тоа беше во минатото, така ќе биде и во иднината, истакна Мицкоски.

Она што сакам да го кажам е дека треба да се провериме дали блескаме, дали навистина блеска Зоран Заев, или пак блеска само маката на земјоделците и граѓаните на Република Македонија, наспроти целокупниот јад и чемер кој што владее во нашата држава, рече Мицкоски.

-Единствен начин да провериме дали блеска Зоран Заев и неговите политики или ова што ние денес го говориме е веднаш да се охрабрат Зоран Заев и групата околу него, да организираат предвремени парламентарни избори па да го слушнеме одговорот на народот, потенцираше Мицкоски.

Најнови вести

Коронавирус