понеделник, 1. јуни 2020. Вести денес: 134
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

Мицевски до Манчевски: До каде се респираторите кои ги ветувавте на самиот почекот на кризата?

Мицевски до Манчевски: До каде се респираторите кои ги ветувавте на самиот почекот на кризата?

Граѓаните сеуште ги чекаат вашите респиратори кои ги ветивме пред 3 месеци , беа до Турција, па беа на граница заврши кризата додека да ги добиеме репираторите кои не зависеа од дополнителниот заменик министер за финасии и сега ќе кажете има голема побарувачка за тоа, мала земја сме.Кај се репиратортите кои ги ветувавте на самиот почеток на кризата го запраша Николоа Мицевски од ВМРО-ДПМНЕ во своето гостување Дамјан Манчевски.

Мицевски посочи дека СДСМ премногу розево гледа на целата ситуација и единствени кривци во владата секогаш им се дополнителните заменици од ВМРО-ДПМНЕ и министерот Чулев.

-На почетокот на пандемијата здравствените работници немаа заштитна опрема и 20% од здравствените разботници се заразија токму во тој период, одреднеи здруженија, граѓаните, невладини организавии правеа заштитни опрема за државното здравство тоа не го ни спомнувате. Морате да признате дека бевте инертни и дека на почетокот не се справивте со кризата зборувам за здравстниот дел од кризата. За економската криза не сум ни почнал да зборувам затоа што и за тоа ви зборуваат и стопанствениците и сите релеватни економски објекти. во државата, додаде Мицевски.

Коронавирус