среда, 28. октомври 2020. Вести денес: 18
home Вести

„Ми фали за Велигден јас да си дојдам, ми фали да сум дома“-стихови кои денес болат многумина

„Ми фали за Велигден јас да си дојдам, ми фали да сум дома“-стихови кои денес болат многумина

Велигден е најголемиот празник кој го слави нашиот народ. Симболот за Велигден се семејните собири, трпезата во домот, дружбата со најблиските.

Денес многумина Македонци кои живеат надвор од границите чувствуваат болка поради далечината.

Песната „Километри“ на Влатко Лозаноски говори токму за овие емоции.

„Ми фали, тој мирис,

на јоргован, ми фали, фали,

ми фали, тој мирис, мене душа да ми гали,

ми фали за Велигден јас да си дојдам,

ми фали да сум дома“…

Коронавирус