среда, 21. април 2021. Вести денес: 167
home Вести

„Метлата“ на Заев е уште една изборна лага- Функционери на СДСМ потврдија дека се подготвува чистка само на неистомисленици

„Метлата“ на Заев е уште една изборна лага- Функционери на СДСМ потврдија дека се подготвува чистка само на неистомисленици

Функционери од СДСМ потврдија преку социјалните мрежи дека се подготвува чистка само на неистомислениците.

Емил Јорданов од СДСМ на својот Фејсбук профил објави и посветен текст по повот чистката и метлата на Заев.

 

-За локалните војничиња на ДМПМНЕ:

(појаснување на терминот метла)

1.Начин на вработување 2009-2026
-Членување во одбори, органи и тела на блиски членови од семејството- непотизам

-поднесување на пријави до антикорупциска

-Во Истокот ги имаме барем 1500

2.Преглед на персонално досие
-оглас за работна позиција

-вид и степен на образование

-реализиран учинок согласно работното место

3.Проверка на дипломи за завршено средно и високо образование
-барање на досие од Универзитет/факултет

-проверка на дати на полагани/положени испити

-барање на целосно досие од комисијата за нострификација на дипломи за завршено високо образование, магистратура и докторат.

-проверка на фалсификувани дипломи.

4.Проверка на боледување и злоупотреба на истото

-партиски активности

-прошетки надвор од државата

5.Поранешни функционери, директори, раководители

-целосна финансиска ревизија од страна на независен ревизор

-целосна ревизија за активности и задачи предвидени во планови за работа

-финансиска ревизија на инспектори вработени во подрачните министерства за стекнување на имотна и финансиска состојба во период од 2009 до 2016 година.

Еден искусен упорен политичар рече, Ние сме за едно општество, можеби некогаш наивни, но не и глупави.

Посветено на малите членовчиња на ДПМНЕ и квазипатриотите од Истокот, стои во неговиот пост на Фејсбук.

 

Коронавирус