сабота, 25. септември 2021. Вести денес: 53
home Вести

Меѓународниот ден на Ромите, 8 април, неработен за ромската заедница

Од Министерството на граѓаните припадници на ромската заедница во Република Македонија им го честитаат Меѓународниот ден на Ромите.
Меѓународниот ден на Ромите, 8 април, неработен за ромската заедница

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека согласно Законот за празниците, 8 април (недела), Меѓународниот ден на Ромите е неработен ден за граѓаните припадници на ромската заедница во Република Македонија.

Од Министерството на граѓаните припадници на ромската заедница во Република Македонија им го честитаат Меѓународниот ден на Ромите.

Коронавирус