сабота, 24. октомври 2020. Вести денес: 77
home Вести

Меѓународен ден за пристап до информации

Меѓународен ден за пристап до информации

Агенцијата за заштита на правото на слободен пристап до информациите од јавен карактер денеска ќе го одбележи 28 Септември – Меѓународниот ден за пристап до информации.

На одбележувањето во Клубот на пратенциите во Скопје ќе бидат споделени информации за досегашната работа на Агенцијата и за спроведувањето на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер. Ќе биде промовиран и спот изработен во соработка со Националниот демократски институт – НДИ и УСАИД.

Меѓународниот ден за пристап до информации традиционално се одбележува под мотото „Имам право да знам“, а го симболизира глобалното движење за промоција на правото на пристап до информации.

Коронавирус