петок, 27. мај 2022. Вести денес: 0
home Вести

„Меѓаши“: Политичка злоупотреба на деца преку верски традиции од страна на актуелната власт

„Меѓаши“: Политичка злоупотреба на деца преку верски традиции од страна на актуелната власт

Драги Змијанац, извршен директор на Прва детска амбасада во светот ,,Меѓаши“, реагираше за злоупотребата на деца во црковните процесии организирани од новоформираното здружение ,,Бадникови поворки“, а поддржани од повеќе актуелни градоначалници.

Змијанац смета дека станува збор за политичка злоупотреба и користење на деца за себепромоција:

,,Политичка злоупотеба на деца преку верски традиции од страна на актуелната власт и нивно користење за себепромоција. Во црковни и верски цели, синхронизирано во оркестриран хор со политичарите, оваа идеја е многу опасна и тенденциозна“, коментираше Змијанац во изјава за АКО.мк и упатува сите да ја погледнат црковната процесија во Скопје за т.н. Бадникови поворки, во која беа инволвирани над 7.000 деца и се ќе биде јасно, вели Змијанац.

Најнови вести

Коронавирус