вторник, 4. август 2020. Вести денес: 99
home Вести

McLaughlin & Associates: ВМРО-ДПМНЕ убедливо ќе победи на изборите во Македонија

McLaughlin & Associates: ВМРО-ДПМНЕ убедливо ќе победи на изборите во Македонија

За потребите на ВМРО-ДПМНЕ американската агенција McLaughlin & Associates направи истражување на јавното мислење. Од партијата велат дека ВМРО-ДПМНЕ има соработка со повеќе агенции со кои прави тековни мерења на јавното мислење.

Анкетната куќа која соработува со американскиот претседател Доналд Трамп испрати свои луѓе во Македонија, кои во изминатиот период константно вршеа реални испитувања на јавното мислење на граѓаните за кого ќе гласаат.

Од таму ги објавуваат рејтинзите на македонските политички партии според резултатите од анкетирањата. Во секое од нив е забележано дека најголема доверба македонскиот народ има во ВМРО-ДПМНЕ.

Според последните резултати, ВМРО-ДПМНЕ ќе оствари победа во 5 од 6-те изборни единици.

Резултатите од анкетата за тоа кој ќе победи на претстојните избори, ви ги пренесуваме во продолжение:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коронавирус