вторник, 4. август 2020. Вести денес: 94
home Вести

McLaughlin & Associates: Мисајловски ќе го победи Спасовски во ИЕ 2

McLaughlin & Associates: Мисајловски ќе го победи Спасовски во ИЕ 2

За потребите на ВМРО-ДПМНЕ американската агенција McLaughlin & Associates направи истражување на јавното мислење.

Анкетната куќа која соработува со американскиот претседател Доналд Трамп испрати свои луѓе во Македонија, кои во изминатиот период константно вршеа реални испитувања на јавното мислење на граѓаните за кого ќе гласаат.

Тие прогнозираат убедлива победа на ВМРО-ДПМНЕ.

Во изборната единица 2, според McLaughlin & Associates, Владо Мисајловски ќе го порази Оливер Спасовски.

Коронавирус