недела, 17. ноември 2019. Вести денес: 49
Во живо

Годишна конференција на УМС: Младите за обнова на Македонија

home Вести

Мажите во земјава се побројни за 3.000 од жените

Мажите во земјава се побројни за 3.000 од жените

Машката популација во земјава е побројна женската. Статистичките податоци покажуваат дека има над 3.000 повеќе мажи од жени.

Вкупниот број на населението на крајот на 2018 година е проценет на 2.077.132, од кои жени се 1.036.932, додека 1.040.200 се мажи.

Просечната возраст на населението изнесува 39,2 години, а густината на населението е 80,8 жители на километар квадратен.