петок, 9. јуни 2023. Вести денес: 64
home Вести

Масовен протест и во Лондон за зачувување на уставното име (ВИДЕО)

Масовен протест и во Лондон за зачувување на уставното име (ВИДЕО)

На собири под мотото „Ние сме Македонија“ македонските иселеници  протестираат против промена на уставното име на Македонија,.

„Ние сме Македонија“ бара големите сили да се вмешат во преговорите. Решението да се бара со меѓународна спогодба помеѓу двете земји гарантирана од постојаните членови на Советот за безбедност.

Слични собири вчера и денеска се одржуваа во неколку градови во Австралија и Нов Зеланд, потоа во Холандија, Англија, Италија, Чешка, Словенија и Малта.

Најнови вести