четврток, 29. октомври 2020. Вести денес: 139
Во живо

Народот против загадувањето на воздухот, протести организирани од ВМРО-ДПМНЕ во 19 часот

home Вести

Масовен егзодус во Македонија: По Делчево, се испразни и Виница (ФОТО)

Масовен егзодус во Македонија: По Делчево, се испразни и Виница (ФОТО)

Не престанува масовното иселување од нашата земја. Пред само 3 дена од Делчево заминаа 1000 луѓе. Само за еден ден 12 полни автобуси со делчевчани кои не можат да си најдат работа ја напуптија Македонија и тргнаа да си ја бараат среќата во друга држава.

За една недела од Виница пак, тргнаа 10 автобуси. Ова е сликата од денеска- 3 полни автобуси со виничани заминуваат во странство.

Ова е егзодус на Македонија. Поединци и цели семејства масовно ја напуштаат нашата држава.

Коронавирус