четврток, 28. септември 2023. Вести денес: 88
home Вести

Масларевска: Нема потреба од паника, децата се добро, кавгата била за топка

Масларевска: Нема потреба од паника, децата се добро, кавгата била за топка

Денеска во Сарај учениците од ОУ „Коле Неделковски“ имаа есенска еднодневна екскурзија, каде се случил немил настан, односно настанала тепачка, оваа информација одекна по социјалните медиуми од страна на родители.

„Република“ побара став од Директорката на ОУ „Коле Неделковски“ Светлана Масларевска, која ни кажа дека нема потреба да се крева паника дека децата се добро. Имено според тоа што наставниците ѝ го пренеле на директорката, децата играле топка, па поради тоа и настанала кавгата. На местото каде што биле сместени децата од Центар имало и други дечиња од друго училиште, па меѓу себе си кажале и погрдни зборови.

Директорката за „Република“ открива дека на едното од децата му била удрена шлаканица, затоа веднаш биле известени родителите, односно таткото кој бил полицаец, кој рекол дека нема потреба од дополнителни интервенции и записници. Додека другото дете било удрено во грб, но не се жалело на болка и немало никакви последици.

Целата вест на Република.