среда, 27. јануари 2021. Вести денес: 13
home Вести

Манаскова: Треба да има одговорност за она што се случува во културата 

Манаскова: Треба да има одговорност за она што се случува во културата 

На денешната собраниска седница имаше обраќање пратеничката од редовите на ВМРО ДПМНЕ Магдалена Манаскова. Таа истакна дека премиерот Заев треба да побара одговорност во делот културата каде што состојбите се катастрофални.

Манаскова кажа дека Винтон Черчил во екот на Втората светска војна бил замолен  да ги скрати финансирањата во културата на сметка на финансирањата на воени цели и дека тој не се согласил потенцирајќи колку културата е важна. Таа кажа и дека борбата  во културата не смее да се изгуби будејќи тоа значи губење на сите борби.

Понатаму, Манаскова истакна дека носителите на шарената револуција биле токму вработените во културата и затоа очекувала поголема одговорност но тоа не се случило.

Коронавирус