петок, 14. јануари 2022. Вести денес: 45
home Вести

Малчески: Ова се резултатите од работењето на Димитар Ковачевски

Малчески: Ова се резултатите од работењето на Димитар Ковачевски

Димитар Ковачевски најави кандидатура за лидер на СДСМ. Ок, јас нема да коментирам какви карактеристики има како човек, но ќе споделам бројки кои доволно говорат за неговото работење како Заменик министер за финансии, пишува денес Самоил Малчески.

„Бројките се превземени од web страните на Министерство за финансии и Државен завод за статистика!

Втората табела е компаративна анализа на двата последни извештаи на ЕК за напредокот на Република Македонија, притоа презентирани се само поглавјата кои се однесуваат на Министерство за финансии!

Сами ценете“ – порача тој.

Коронавирус