понеделник, 24. јануари 2022. Вести денес: 90
home Вести

Малата Катерина чека наша помош: Потребни се 5.000 евра за девојчето да гледа како другите деца

Малата Катерина чека наша помош: Потребни се 5.000 евра за девојчето да гледа како другите деца

Да бидеме хумани и да донираме за Катерина Рујковска на која треба да ѝ се пресади рожница за да може светот да го гледа како останатите нејзини врсници.

Семејството Рујковски апелира до сите хумани луѓе и институции да им помогнат преку донации.

-Мојата малолетна ќерка Катерина Рујковска на 25.10.2018 година има закажано посебен хирушки зафат пресадување на рожница (шареница) во Специјалната Болница „Свети Вид“ во Белград, а за таа операција потребни се 5.000 илјади евра кои ние родителите не сме во можност да ги обезбедиме. Затоа Ве молиме да ни помогнете. Ви благодариме, вели семејството Рујковски.

Коронавирус