вторник, 1. декември 2020. Вести денес: 50
home Вести

Македонски Телеком се огласи по сомнителните повици кои ги добиваат граѓаните

Македонски Телеком се огласи по сомнителните повици кои ги добиваат граѓаните

Македонски Телеком ја информира јавноста дека во текот на денешниот ден се регистрирани повици од непознати дестинации кон нивни корисници чија цел е да се генерира непотребен сообраќај.

-За да ги заштитиме корисниците од несакани трошоци, компанијата веднаш превзеде безбедносни мерки, ги блокираше непознатите броеви и го оневозможи бирањето кон овие дестинации. Апелираме корисниците постојано да бидат претпазливи и да не одговараат на пропуштени повици од непознати броеви, со цел за да се избегнат злоупотреби и дополнителни непредвидени трошоци, велат оттаму.

Коронавирус