четврток, 8. декември 2022. Вести денес: 85
home Вести

Македонија засега останува ПЈРМ за ЕУ

Македонија засега останува ПЈРМ за ЕУ

Портпаролката на Европската Комисија, Маја Коцијанчич, прецизириаше дека сѐ додека не е целосно имплементиран договорот постигнат помеѓу Грција и Македонија за спорот со името, Европската Унија ќе продолжи да ја нарекува земјата според привременото име.

– Договорот е постигнат, но остануваат одреден број чекори кои треба да се преземат за да биде комплетиран, за официјална комуникација ќе продолжиме да ја нарекуваме Поранешна југословенска Република Македонија, како што е случај во нашите соопштенија досега, изјави Коцијанчич.

Најнови вести

Qatar 2022