сабота, 10. април 2021. Вести денес: 50
home Вести

Македонија вицешампион: Само една држава е пред нас на ранг-листата на загаденост во Европа

Македонија вицешампион: Само една држава е пред нас на ранг-листата на загаденост во Европа

Македонија е европски вицешампион во загаденост со ПМ 2,5 честички на метар кубен, покажува ранг-листата на загаденост на земјите во Европа.

Шампион во загаденост е Босна и Херцеговина, а по Македонија се Косово, Бугарија, Србија, Полска, Хрватска…

-Диви депонии, нови рудници, откопи, мали хидроцентрали, увезен отпад од западњаците кои за луѓе не не сметаат? Толку убава беше Македонија, прекрасна природа, чиста вода, една мала грутка земја во отров ја претворивте поради провизии, лични профити, глупаци! Големите луѓе знаат да кажат не, малите си мислат на провизиите, коментира на Фејсбук Ана Глигорова.

Коронавирус