сабота, 4. декември 2021. Вести денес: 96
home Вести

Македонија, Србија и Црна Гора ќе ја закануваат соработката во туризмот

Македонија, Србија и Црна Гора ќе ја закануваат соработката во туризмот

Македонија, Србија и Црна Гора ќе работат на зајакнување на соработката во областа на туризмот со цел заедничко претставување на трети пазари и креирање на нови заеднички понуди.

Повеќе детали за ова ќе бидат изнесени на денешната прес-конференција на која се најавени обраќања на директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот во Македонија, Љупчо Јаневски, директорот на туристичката органзиација на Србија, Марија Лабовиќ и менаџерот за стратешко планирање и развој на производи на Националната туристичка органзиација на Црна Гора, Емил Кукаљ.

Коронавирус